Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Порядок заповнення ПДВ звітності з постачання ліків

May 8, 2014

Тимчасово, до внесення змін до форм податкової звітності, в податковій декларації з ПДВ з позначкою 0110 та у розшифровці податкових зобов`язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів (Д5), в яких відображаються операції з постачання/придбання лікарських засобів та медичних виробів, у полі „номер свідоцтва про реєстрацію платника ПДВ” проставляється цифра „7”. Така цифра проставляється незалежно від того, чи в декларації відображаються виключно операції з постачання лікарських засобів та медичних виробів, чи також відображаються операції з постачання/придбання інших товарів/послуг за іншими ставками ПДВ.
Податкові зобов’язання:
- операції з постачання лікарських засобів та медичних виробів відображаються в такій декларації в рядку 2.2 „Інші операції, що оподатковуються за нульовою ставкою” розділу І декларації. У колонці А рядка 2.2 розділу І декларації вказуються обсяги постачання лікарських засобів та медичних виробів без урахування ПДВ, у колонці Б цього рядка вказується сума податку на додану вартість, обчислена у розмірі 7 % від значення колонки А.
- придбані до 01.04.14 р. лікарські засоби та медичні вироби реалізуються, починаючи з 01.04.14 р., із нарахуванням ПДВ за ставкою 7 %, незалежно від того, що їх придбання здійснювалося в умовах дії пільгового режиму оподаткування.
- операції з постачання лікарських засобів та медичних виробів, які відображаються в рядку 2.2 декларації, розшифровуються в розділі І додатка 5 (Д5) у розрізі контрагентів у розділі „Інші операції, що оподатковуються за нульовою ставкою (рядок 2.2 декларації)”.
-  в графі 2 таблиці відображається індивідуальний податковий номер покупця (найменування покупця не зазначається).
- у графі 3 відображається період складання податкових накладних (місяць складання, а не конкретна дата (наприклад, 04.2014).
- у графі 4 відображається обсяг операцій з постачання на митній території України, що оподатковуються за ставкою 7 %, за кожним контрагентом. Для заповнення графи 4 використовуються дані з графи 10 розділу І Реєстру виданих та отриманих податкових накладних у розрізі кожного контрагента.
- у графі 5 відображається сума податкових зобов’язань з ПДВ, нарахована за ставкою 7 %, за кожним контрагентом. Для заповнення графи 5 використовуються дані з графи 9 розділу І Реєстру виданих та отриманих податкових накладних у розрізі кожного контрагента.

Лист Міндоходів від 06.05.14 р. № 10295/7/99-99-19-04-02-17 (див. нижче).
[d1333] 

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!