Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Порядок проведення перевірок проблемних банків

July 7, 2014

Фонд гарантування вкладів фізосіб вніс змін до деяких своїх нормативно-правових актів. Зокрема, Положення про порядок проведення перевірок учасників Фонду гарантування вкладів фізосіб, затверджене рішенням виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізосіб від 09.08.12 р. № 16, доповнено новою нормою щодо особливості проведення інспекційних перевірок банків, віднесених до категорії проблемних, з питань повноти та достовірності ведення бази даних про вкладників.
Встановлено, що строк здійснення перевірки банку, віднесеного до категорії проблемних, з питань повноти та достовірності ведення бази даних про вкладників під час проведення інспекційної перевірки не повинен перевищувати 5 робочих днів. Цей строк може бути продовжений керівником Фонду за обґрунтованим поданням керівника інспекційної групи та не повинен перевищувати строку 25 днів. Протягом цього строку, але не пізніше 48 годин з часу отримання запиту від керівника інспекційної групи банк зобов`язаний сформувати базу даних про вкладників та надати її для перевірки працівникам Фонду.
За результатами перевірки такого банку складаються довідка та протокол контролю стану бази даних про вкладників (файл "D") (далі - протокол контролю).
У разі виявлення порушень повноти та достовірності ведення бази даних про вкладників банк має право до дати закінчення інспекційної перевірки самостійно усунути виявлені порушення, про що зазначається у довідці, до якої додається протокол контролю, що підтверджує відсутність помилок.
У разі застосування до банку адміністративно-господарських санкцій за порушення порядку ведення бази даних про вкладників перевірка усунення таким банком порушень починається не пізніше робочого дня, наступного за днем, встановленим у розпорядженні про усунення порушень банком вимог законодавства про гарантування вкладів фізосіб/днем отримання від такого банку повідомлення про усунення порушень.

Рішення Фонду гарантування вкладів фізосіб від 30.05.14 р. 41 набуде чинності з дня опублікування.

Новини за темою:
Встановлено розмір спецзбору до Фонду гарантування вкладів фізосіб.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!