Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Отримати ліцензію на торгівлю алкоголем та тютюном без проблем: алгоритм дій

October 31, 2014

Затверджено Рекомендації щодо організації роботи головних управлінь ДФС України із приймання документів та видачі ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами (далі – Рекомендації).

Ці Рекомендації визначають механізм приймання документів і видачі ліцензій на роздрібну торгівлю алкоголем та тютюном (далі - ліцензії) у головних управліннях ДФС (далі – Головне управління).

Ліцензія видається на підставі заяви та документів, перелік яких визначено Законом від 19.12.95 р. № 481, поданих суб`єктом господарської діяльності (особисто або через представника, або надіслані рекомендованими листами) до Головного управління або до ЦОП за місцем провадження торговельної діяльності.

Для отримання ліцензії до заяви додається довідка органу ДФС про реєстрацію електронних контрольно-касових апаратів (книг обліку розрахункових операцій), що знаходяться у місці торгівлі.

Документи, що є підставою для видачі ліцензії, подаються в одному примірнику в копіях, засвідчених нотаріально або органом, який видав оригінал документа, та приймаються за описом, копія якого видається заявникові за підписом уповноваженої особи із зазначенням дати приймання документів.

Ліцензія або рішення про відмову у її видачі видається заявнику не пізніше 10 календарних днів від дня одержання документів. У рішенні про відмову у видачі ліцензії повинна бути вказана підстава для відмови.

У разі зміни відомостей, зазначених у виданій суб`єкту господарювання ліцензії (за винятком змін, пов`язаних з реорганізацією суб`єкта господарювання), орган, який видав ліцензію, на підставі заяви суб`єкта господарювання протягом 3 робочих днів видає суб`єкту господарювання ліцензію, оформлену на новому бланку з урахуванням змін.

Ліцензії видаються заявникові при пред`явленні ним документа, що посвідчує особу (для фізичних осіб), або уповноваженому на те представнику заявника за довіреністю.

Наказ ДФС від 24.10.14 р. № 213 набув чинності з дня прийняття.

Новини за темою:

З 1 листопада до алкогольних напоїв зараховані напої з вмістом спирту етилового 8,5 %

Відмінено заяви для отримання ліцензії на продаж алкоголю та тютюну

Як отримати ліцензію на роздрібну торгівлю алкоголем та сигаретами?

Встановлено строк подання документів на отримання акцизу

 

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!