Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Платником ПДФО при наданні нерухомості в оренду є орендодавець

April 8, 2014

Дохід від надання майна в лізінг, оренду або суборенду (строкове володіння та/або користування) включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку. У разі, якщо орендар є фізичною особою, яка не є суб’єктом господарювання, особою, відповідальною за нарахування та сплату податку до бюджету, є платник податку – орендодавець.
Орендодавець самостійно нараховує та сплачує податок до бюджету протягом 40 календарних днів після останнього дня такого звітного кварталу. При цьому, сума отриманого доходу, сума сплаченого протягом звітного податкового року податку та податкового зобов’язання за результатами такого року відображаються у річній податковій декларації про майновий стан і доходи.
Таким чином, у разі якщо фізична особа – орендодавець у 2013 році здавала квартиру в оренду фізичній особі – орендарю, яка не є суб’єктом господарювання, то ПДФО орендодавець мав сплачувати щокварталу протягом 2013 року. При цьому податкову декларацію такий платник повинен подати до 01.05.14 р.
Дохід від надання в оренду нерухомого майна підлягає оподаткуванню за ставкою 15 (17) %.

За матеріалами офіційного порталу Міндоходів.


Новини за темою:

Декларацію про майновий стан і доходи можна подати в електронному вигляді

Оренда земельної ділянки: договір оренди чи купівля-продаж права оренди?

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!