Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Переказ грошей – під наглядом фінмоніторингу

May 20, 2013

Затверджено положення про здійснення фінансового моніторингу суб’єктами первинного фінансового моніторингу, державне регулювання та нагляд за діяльністю яких здійснює Мінінфраструктури України. 
Суб’єктами первинного фінмоніторингу у даному положенні є оператори поштового зв’язку, які проводять фінансові операції з переказу грошей, та їх відокремлені підрозділи. 
Суб’єкт первинного фінмоніторингу до дня проведення першої фіноперації зобов’язаний призначити працівника, відповідального за проведення фінмоніторингу. Такий працівник повинен мати бездоганну ділову репутацію, відповідати вимогам та професійним критеріям, необхідним для забезпечення якісного виконання ним своїх посадових обов’язків. Особа, яка вперше призначається на таку посаду, повинна протягом 3 місяців з дня призначення пройти навчання на базі відповідного навчального закладу, віднесеного до сфери управління Держфінмоніторингу. 
З урахуванням особливостей організаційної структури суб’єкта у ньому може бути створено окремий структурний підрозділ з питань проведення фінмоніторингу. 
Крім того, визначено особливості здійснення ідентифікації клієнтів, які проводять фіноперації, вивчення їх фінансової діяльності; виявлення та зупинення фіноперацій, що можуть бути пов`язані з фінансування тероризму.

Наказ Мініфраструктури від 01.04.13 р. № 199 набуде чинності з дня офіційного опублікування (готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 24.05.13 р. № 36).



Новини за темою:

Новий порядок електронної взаємодії у сфері фінмоніторингу

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!