Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Перекваліфікація інвалідів внаслідок нещасного випадку на виробництві

July 18, 2014

Затверджено Положення про організацію професійної реабілітації (професійного навчання), перекваліфікації інвалідів внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання.
Зазначено, що професійна реабілітація передбачає підготовку потерпілого до професійної діяльності, відновлення чи здобуття професійної працездатності шляхом адаптації, реадаптації, навчання, перенавчання чи перекваліфікації з урахуванням особистих схильностей та побажань потерпілого. Загальна тривалість професійної реабілітації не може перевищувати двох років.
Забезпечення потерпілих професійною реабілітацією здійснюється за рахунок коштів ФСС від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань (далі - Фонд) робочими органами виконавчої дирекції Фонду відповідно до укладених договорів з відповідними закладами, що надають послуги з перенавчання інвалідів, які мають ліцензію з надання освітніх послуг, у межах річних затверджених кошторисів Фонду.
Визначення потреби потерпілого у професійній реабілітації здійснюється медико-соціальною експертною комісією (далі - МСЕК) з подальшим розробленням індивідуальної програми реабілітації. Висновок МСЕК щодо потреби у професійній реабілітації та індивідуальної програми реабілітації є підставою для здійснення професійної реабілітації потерпілого з урахуванням його побажань.
Органи Фонду компенсують витрати на проїзд потерпілому до закладу, що надає послуги з перенавчання інвалідів, і назад згідно з поданими документами, які підтверджують проїзд: проїзними документами, квитками та багажними квитанціями (для залізничного транспорту), квитками на проїзд та на перевезення багажу, довідками транспортного підприємства про вартість проїзду при відсутності квитків (для автобусів).

Постанова ФСС від нещасних випадків на виробництві від 12.06.14 р. № 3 набуде чинності з дня опублікування.
[d1565] 

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!