Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Пам`ятка підприємця-єдинника: про старе свідоцтво і новий реєстр

February 20, 2014

Як ви знаєте, з 1 січня 2014 року свідоцтво платника єдиного податку у вигляді паперового документа не видається.
Фізосіб, які обирають спрощену систему оподаткування, податковий орган реєструватиме у спеціальному Реєстрі платників єдиного податку (далі – Реєстр) без видачі будь-якого «папірця». Але за бажанням підприємець-єдинник може направити запит і безплатно отримати витяг із цього Реєстру, чим і підтвердить свій податковий статус.
Якщо у підприємця щось зміниться у реєстраційних даних (наприклад прізвище, місце реєстрації, види діяльності), то він зобов`язаний повідомити про це контролюючий орган, який внесе зміни до Реєстру. І тоді підприємець повинен отримати оновлений на цю дату витяг із Реєстру.
Видане до 1 січня 2014 року свідоцтво платника єдиного податку є діючим, оскільки воно підтверджує податковий статус підприємця-єдинника до моменту отримання витягу з Реєстру або внесення змін до цього Реєстру.
Якщо ви вже отримали витяг із Реєстру або вирішили відмовитися від спрощеної системи оподаткування, то оригінал свідоцтва єдиного податку треба в обов`язковому порядку здати до тієї податкової інспекції, яка вам його видавала. До речі, радимо залишити собі копію, яка стане в нагоді як підтвердження вашого податкового статусу до 1 січня 2014 року.

За матеріалами «БАЛАНС» № 16, який вийде з друку 24.02.14 р.

Новини за темою:

Фізособи - єдинники (з 36,6) не сплачують ЄСВ із отриманих на себе лікарняних

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!