Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Відключити газ боржникам можуть тільки після попередження під розписку

June 12, 2014

Правилами надання населенню послуг з газопостачання, затвердженими постановою КМУ від 09.12.99 р. № 2246, визначено, що плата за послуги з газопостачання, надані протягом розрахункового періоду (календарного місяця), вноситься не пізніше 10 числа наступного місяця, якщо договором не встановлено інший строк.

Якщо споживач не оплатив протягом встановленого строку, а газопостачальне підприємство протягом наступних п`яти днів не отримало повідомлення про оплату, споживачеві надсилається письмове попередження про припинення газопостачання.

У разі неоплати наданих послуг з газопостачання протягом 10 днів після отримання споживачем письмового попередження (з позначкою про його вручення) газопостачальне підприємство має право відключити споживача від газопостачання.

Припинення газопостачання не звільняє споживача від обов`язку сплатити заборгованість за фактично отримані послуги з газопостачання.

Забороняється відключати споживачів в останній робочий день перед вихідними та святковими днями, крім випадків аварійних ситуацій в системах газопостачання.

Разом з тим Комісія зазначила, що Правилами не визначено, яким чином має надсилатися/вручатися письмове попередження про припинення газопостачання (з позначкою про його вручення). На її думку, письмовим попередженням може бути будь-яке письмове попередження про припинення газопостачання, яке вручається споживачеві під розписку (реєстроване поштове відправлення, а також письмове попередження, вручене споживачу під розписку безпосередньо кур`єром або представником газопостачального підприємства тощо).

Лист НКРЕ від 20.05.14 р. № 2943/16/47-14.

 

Новини за темою:

Як буде підвищуватись ціна на газ?

Граничний рівень цін на природний газ з 1 червня.

Нові роздрібні ціни на природний газ для потреб населення - вже з 1 травня!

Витрати на оплату ЖКП компенсують сім’ям з низькими доходами.

Порядок надання населенню компенсації на оплату компослуг в умовах підвищення цін.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!