Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Особливості митного огляду транспорту

April 16, 2014

Міндоходів в ході розгляду особливостей організації проведення митницями огляду товарів і транспортних засобів комерційного призначення повідомило:
- якщо протягом 4 годин з моменту інформування власника товарів або уповноваженої ним особи, або водія транспортного засобу про проведення огляду зазначені особи не прибули до місця для участі у його проведенні або під час проведення огляду самоусунулись від участі в ньому, в таких випадках застосовуються вимоги п. 6 ст. 338 МКУ щодо проведення огляду із залученням понятих;
- то
вари, які протягом 30 днів з дня доставлення їх у орган доходів і зборів призначення не поміщені у митний режим або не розміщені на складі тимчасового зберігання чи складі органу доходів і зборів, набувають статусу таких, що зберігаються на складі органу доходів і зборів.
З метою прискорення здійснення митних формальностей під час взяття проб (зразків) товарів митницями для проведення експертних досліджень Міндоходів нагадує, що взяття таких проб (зразків) здійснюється за Актом взяття проб (зразків) товарів без складання Акта про проведення огляду (переогляду) товарів, транспортних засобів, ручної поклажі та багажу.

Лист Міндоходів від 08.04.14 р. № 8134/7/99-99-24-01-09-17.


Новини за темою:

Прийнято Закон про усунення митної колізії

У митній декларації неправильно зазначено код УКТЗЕД товару: чим це загрожує імпортерові?

Терміни транзитних перевезень відповідно до Митного кодексу

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!