Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Операції з СЕЗ «Крим» на суму понад 50 млн. грн. – контрольовані

November 10, 2014

З 27 вересня 2014 року взаємовідносини між особами, які мають податкову адресу на території ВЕЗ "Крим", та особами, які мають податкову адресу на іншій території України, є контрольованими операціями. Юрособа (відокремлений підрозділ), яка має податкову адресу (місцезнаходження) на території ВЕЗ "Крим", прирівнюються з метою оподаткування до нерезидента.

Контрольованими операціями є господарські операції з придбання (продажу) товарів (робіт, послуг), що здійснюються платниками податків з пов`язаними особами - нерезидентами.

Крім того, контрольованими вважаються господарські операції, однією із сторін яких виступає нерезидент, який сплачує податок на прибуток (корпоративний податок) за ставкою на 5 і більше відсоткових пунктів нижчою, ніж в Україні.

При цьому господарські операції визнаються контрольованими, якщо загальна сума таких операцій платника податків з кожним контрагентом дорівнює або перевищує 50 мільйонів гривень (без урахування ПДВ) за відповідний звітний календарний рік.

Таким чином, операції, здійснені з особами, які мають податкову адресу на території ВЕЗ "Крим" та які досягли вартісного критерію, визнаються контрольованими незалежно від того, чи є така особа пов`язаною, чи ні.

Розяснення ДФС від 06.11.14 р.

 

Новини за темою:

Нацбанк прирівняв кримчан до нерезидентів і заборонив кредитно-депозитні операції в рублях

Митні формальності при переміщенні товарів через межі ВЕЗ "Крим"

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!