Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Операції з ввезення та постачання ліків та медвиробів звільнені від ПДВ

April 14, 2015

Верховна Рада прийняла Закон "Про внесення зміни до Податкового кодексу України (щодо звільнення від оподаткування податком на додану вартість операцій з ввезення та постачання лікарських засобів та медичних виробів)" (законопроект № 2151).
Законодавчим актом передбачено звільнити від ПДВ операції з ввезення на митну територію України лікарських засобів та медичних виробів, та операції тільки першого постачання лікарських засобів, медичних виробів на митній території України імпортером або виробником.
Законом також уточнено бюджетні програми, у межах виконання яких МОЗ укладає угоди зі спеціалізованими організаціями, які здійснюють закупівлі, перелік яких визначений Законом "Про здійснення державних закупівель", на підставі яких складаються договори, здійснюється ввезення на територію України чи придбання на території України лікарських засобів і медичних виробів.
Крім цього, Верховна Рада прийняла Закон „Про внесення зміни до статті 16 Основ законодавства України про охорону здоров`я (щодо акредитації аптечних закладів)” (законопроект № 0927).
Документом встановлено, що аптечні заклади не підлягають обов’язковій акредитації. Акредитація аптечних закладів може здійснюватися на добровільних засадах.

За матеріалами офіційного веб-порталу ВР України.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!