Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Оформлюємо гуманітарну допомогу по-новому!

April 29, 2013

Затверджено нову редакцію порядку митного оформлення вантажів гуманітарної допомоги. 
Встановлено, що строк перебування вантажів гуманітарної допомоги під митним контролем без митного оформлення визначається як строк тимчасового зберігання товарів (ст. 204 МК України) – 90 календарних днів. При цьому, товари, які швидко псуються або мають обмежений строк зберігання, можуть перебувати на тимчасовому зберіганні під митним контролем у межах строку збереження їх якостей. Крім того, за заявою власника загальний строк тимчасового зберігання товарів може бути продовжений (але не більше ніж на 30 днів) митним органом, за дозволом якого товари були розміщені на складі. 
Гуманітарний товар пропускається через митний кордон України у першочерговому порядку без обов`язкового попереднього митного декларування та без надання забезпечення сплати митних платежів, якщо його отримувач внесений до Єдиного реєстру отримувачів гуманітарної допомоги. Декларування такого товару здійснюється його отримувачем самостійно або за його заявою митним брокером. 
Не приймаються для оформлення митні декларації на паперовому носії без позначення (клейма) «Гуманітарна допомога. Продаж заборонено». Причому, тепер таке позначення має бути і на товаросупровідних документах. Гуманітарний товар оформлюється митними органами із звільненням від оподаткування за наявності рішення Мінсоцполітики України про визнання такого товару гуманітарною допомогою.

Постанова КМУ від 17.04.13 р. № 278 набуде чинності з 10.06.13 р. («Урядовий кур`єр» від 25.04.13 р. № 78).

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!