Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Оцінку земельних ділянок при оформленні спадщини хочуть скасувати

September 26, 2013

У Верховній Раді 19.09.13 р. зареєстровано законопроект № 3298 про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань оціночної діяльності.
Документом пропонується в Законі України «Про оцінку земель» з переліку видів оцінки земель виключити слово «спадкування» і тим самим скасувати обов`язкову оцінку земельних ділянок при оформленні спадщини.
Відповідно до діючого Закону нормативна грошова оцінка земельних ділянок використовується для визначення розміру земельного податку, державного мита при міні, спадкуванні та даруванні земельних ділянок згідно із законом. У пояснювальній записці наголошується, що практика проведення оціночної діяльності виявилася неефективною і, як наслідок, з ринку надання послуг з оцінки майна були штучно усунуті раніше сертифіковані оцінювачі, що, в свою чергу, спричинило подорожчання надання послуг з оцінки відповідного майна.
Крім того, проектом встановлено, що Фонд держмайна здійснює професійну оціночну діяльність у процесі приватизації та оренди державного майна, а також веде у визначеному ним порядку Держреєстр оцінювачів та суб`єктів оціночної діяльності, які здійснюють оцінку майна, майнових прав та здійснюють професійну оціночну діяльність за відповідними напрямами (спеціалізаціями).

За матеріалами офіційного сайту ВР України.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!