Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Обов’язкова реєстрація ПН - лише після отримання коштів: є законопроект!

April 14, 2015

Верховна Рада зареєструвала законопроект № 2611 „Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо реєстрації податкових накладних)”.
Законопроектом передбачається внести зміни до ПК з метою зміни порядку реєстрації податкових накладних, яка має бути обов’язковою лише за умови фактично отриманих коштів.
Прийняття Закону дозволить реєструвати у податковій накладній фактично отриману продукцію, що відвантажена, а не лише заявлену.
Крім того,  проект надасть можливість збільшити санкції за несвоєчасне реєстрування податкових накладних і списувати відповідні кошти на казначейський рахунок з підприємств, які їх не надали; надати право на податковий кредит тим підприємствам, що здійснили оплату, але не отримали податкові накладні.
Так, порушення термінів реєстрації податкових накладних, що підлягають наданню покупцям - платникам ПДВ, та розрахунків коригування до таких податкових накладних в ЄРПН тягнуть за собою накладання штрафу у розмірі:
- 10 % від суми ПДВ, зазначеної в таких податкових накладних/розрахунках коригування - у разі порушення терміну реєстрації до 10 календарних днів включно (зараз до 15 календарних днів);
- 20 % від суми ПДВ, зазначеної в таких податкових накладних/розрахунках коригування - у разі порушення терміну реєстрації від 11 до 20 календарних днів включно (зараз до 30 календарних днів);
- 30 % від суми ПДВ, зазначеної в таких податкових накладних/розрахунках коригування - у разі порушення терміну реєстрації від 21 до 31 календарних днів включно (зараз до 60 календарних днів);
- 40 % від суми ПДВ, зазначеної в таких податкових накладних/розрахунках коригування - у разі порушення терміну реєстрації від 30 до 40 календарних днів включно (зараз на 61 і більше календарних днів).
Відсутність з вини платника реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПН протягом більше 40 календарних днів після закінчення граничних термінів реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування до податкових накладних в ЄРПН, встановлених ст. 201 ПК, тягне за собою накладення штрафу в розмірі 50 % від суми ПДВ, зазначеної в такій податковій накладній/розрахунку коригування.
У разі прийняття цей Закон набуде чинності з 1 липня 2015 року.

За матеріалами офіційного веб-порталу ВР України.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!