Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Обіг електронних грошей: нові правила

July 16, 2014

Внесено зміни до Положення про електронні гроші в Україні, затвердженого постановою Правління НБУ від 04.11.10 р. № 481.
Зокрема, передбачено, що банк має право надавати своїм клієнтам, у тому числі шляхом укладення з юрособами агентських договорів, такі фінпослуги у сфері використання електронних грошей:
- розповсюдження електронних грошей;
- здійснення обмінних операцій з електронними грошима;
- надання засобів поповнення електронними грошима електронних пристроїв;
- приймання електронних грошей в обмін на готівкові/безготівкові кошти.
Крім цього, уточнено, що користувачі - фізособи мають право використовувати електронні гроші для здійснення оплати товарів, а також переказувати електронні гроші іншим користувачам - фізособам. При цьому, переказування електронних грошей з використанням наперед оплачених карток можливе у сумі до 500 грн. на день та не більше 4000 грн. протягом одного місяця.
Користувачі - суб`єкти господарювання мають право отримувати електронні гроші виключно в обмін на безготівкові кошти, а використовувати - лише для здійснення оплати товарів.
Банки - емітенти електронних грошей, а також платіжні організації платіжних систем (учасники/члени яких здійснюють випуск електронних грошей), які узгодили з Нацбанком правила систем електронних грошей, повинні протягом 90 календарних днів із дня набрання чинності цією постановою привести свою діяльність у відповідність до Положення.

Постанова НБУ від 19.06.14 р. № 378 набуде чинності з дня офіційного опублікування.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!