Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Оприлюднена нова форма декларації акцизного податку

February 2, 2015

У зв’язку із рядом змін, внесених до Податкового кодексу, затверджено:
- форму Декларації акцизного податку;
- Порядок заповнення та подання декларації акцизного податку.
Декларація складається із загальної частини, що містить необхідні обов`язкові реквізити платника, та шести розділів, що складаються платниками залежно від виду підакцизних товарів, додатків розрахунків для обчислення суми податку залежно від виду встановлених ставок акцизного податку, а також розділу, що заповнюється працівниками Державної фіскальної служби України (далі - контролюючий орган) після подання Декларації. Порядок заповнення Декларації окремо за кожним розділом наводиться у розділі IV, а додатків - у розділі V Порядку, затвердженого цією постановою.
Зокрема, у загальній частині нової форми Декларації з’явився новий пункт «Місцезнаходження пункту продажу товарів3», що заповнюють суб`єкти господарювання роздрібної торгівлі, які здійснюють реалізацію підакцизних товарів.
Визнано такими, що втратили чинність, накази ДПАУ від 24.12.10 р. № 1026 "Про затвердження форми Податкової декларації зі збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на електричну і теплову енергію, крім електроенергії, виробленої кваліфікованими когенераційними установками" та від 24.12.10 р. № 1030 "Про затвердження форми Декларації акцизного податку, Порядку заповнення та подання Декларації акцизного податку".

Наказ Мінфіну від 23.01.15 р. № 14 набув чинності з 30.01.15 р. («Офіційний вісник України» від 30.01.15 р. № 6).

Новини за темою:
Оприлюднено проект нової декларації з акцизного податку.

Згідно п. 46.6 ПК нова форма декларації з акцизного податку застосовується зі звіту за лютий 2015 року.
Про основні зміни в обкладані акцизним податком, що діють із 01.01.15 р., див. у «БАЛАНС» № 5-6, який вийшов з друку 19.01.15 р.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!