Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Новий порядок реєстрації випуску акцій при заснуванні АТ

June 27, 2014

Затверджено Положення про порядок реєстрації випуску (випусків) акцій при заснуванні акціонерних товариств (далі – АТ).
Це Положення установлює строки та порядок реєстрації (відмови в реєстрації) НКЦПФР випуску акцій під час створення публічних та приватних АТ, звіту про результати приватного розміщення акцій, скасування реєстрації випуску акцій у разі їх нерозміщення (відмови від їх розміщення), перелік документів, необхідних для реєстрації випуску акцій, звіту про результати приватного розміщення акцій та вимоги до їх оформлення, а також вимоги до змісту рішення про розміщення акцій.
Зокрема, рішення про реєстрацію або про відмову в реєстрації випуску (випусків) акцій приймається протягом 25 робочих днів після отримання підрозділом центрального апарату НКЦПФР або її територіального органу, який виконує функції реєстрації вхідної кореспонденції, заяви та всіх необхідних документів для реєстрації випуску (випусків) акцій.
Розміщення акцій повинно бути закінчено в строк, передбачений рішенням про їх розміщення, але не пізніше ніж протягом 2 місяців з дати початку укладення договорів з першими власниками.
Загальна номінальна вартість розміщених акцій не може бути меншою, ніж мінімальний розмір статутного капіталу товариства на дату створення (реєстрації) АТ.
Протягом 3 місяців з дати повної оплати акцій засновниками установчі збори повинні затвердити результати приватного розміщення акцій.
Товариство має подати документи для реєстрації звіту про результати приватного розміщення акцій не пізніше 15 днів з дня державної реєстрації його статуту в органах державної реєстрації.
Рішення НКЦПФР від 27.05.14 р. № 692 набуде чинності з дня офіційного опублікування. Готується до опублікування в „Офіційному віснику України” від 04.07.14 р. № 51, окрім п. 35 Розділу 1, який набирає чинності 31.10.14 р. разом з Законом "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення порядку відкриття бізнесу" та передбачає, що документи (їх копії), які подаються до НКЦПФР та мають бути засвідчені печаткою (печатками), потребують такого засвідчення у разі наявності цієї печатки (печаток).

Новини за темою:
Підписано Закон про спрощення порядку відкриття бізнесу
Виплата дивідендів акціонерам буде спрощена
Реєстрація випуску акцій при зміні розміру статутного капіталу АТ: що змінилося?
Як змінити розмір статутного капіталу АТ

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!