Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Нові рекомендації з проведення камеральних податкових перевірок

July 25, 2013

Затверджено Методичні рекомендації з організації та проведення камеральних перевірок податкової звітності платників податків, крім перевірок податкової декларації про майновий стан та доходи та податкової декларації платника єдиного податку - фізособи-підприємця.

Ці Методичні рекомендації вводяться з метою поліпшення адміністрування податків, повноти декларування податкових зобов`язань в умовах впровадження спеціального ПЗ для удосконалення діючих процедур проведення камеральних перевірок, яке покращить якість матеріалів перевірок і сприятиме зменшенню термінів їх проведення.

Камеральна перевірка даних, заявлених у податковій звітності, проводиться протягом 30 календарних днів (якщо інше не передбачено Податковим кодексом), наступних за граничним терміном отримання такої звітності (п. 76.1 ст. 76 ПК).

Камеральна перевірка податкової звітності з ПДВ, поданої платниками податків, що мають право на автоматичне бюджетне відшкодування податку, проводиться протягом 20 календарних днів, наступних за граничним терміном подання податкової декларації, з урахуванням вимог наказу ДПС від 19.06.12 р. № 522.

Перевірки можуть проводитися двома способами:

- в електронному вигляді (буде запроваджено з 01.01.14 р.);

- підрозділами податкового та митного аудиту/доходів і зборів з фізичних осіб шляхом зіставлення даних програмних продуктів, результатів автоматизованого контролю податкової звітності, інформації з інших джерел.

Наказ Міндоходів від 14.06.13 р. № 165 набув чинності з дня прийняття.

 

Новини за темою:

Податкова віддача залишилася для ФОП, або «таємні» Методрекомендації.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!