Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Нові особливості управління активами інституційних інвесторів

September 26, 2013

Затверджено Положення про особливості здійснення діяльності з управління активами інституційних інвесторів.
Положення встановлює основні функції, вимоги, обмеження та особливості здійснення діяльності з управління активами інституційних інвесторів компанією з управління активами (далі – КУА) та особами, що здійснюють діяльність з управління активами недержавних пенсійних фондів.
Для здійснення професійної діяльності з управління активами інституційних інвесторів юридична особа повинна в установленому порядку отримати відповідну ліцензію. Поєднання діяльності з управління активами інституційних інвесторів з іншими видами професійної діяльності на фондовому ринку забороняється, крім випадків, передбачених законом.
Також встановлено, що збитки, завдані КУА інституту спільного інвестування внаслідок порушення нею вимог законодавства, регламенту, проспекту емісії ЦП інституту спільного інвестування, інвестиційної декларації, договору про управління активами корпоративного інвестиційного фонду, відшкодовуються за рахунок резервного фонду КУА, а в разі недостатності резервного фонду - за рахунок іншого майна КУА.
Збитки, завдані особою, яка здійснює діяльність з управління активами пенсійних фондів, внаслідок порушень цією особою законодавства, положень інвестиційної декларації пенсійного фонду або договору про управління активами пенсійного фонду, відшкодовуються за рахунок резервного фонду такої особи, а в разі недостатності резервного фонду - за рахунок її іншого майна. Резервний фонд суб’єктів управління активами створюється у розмірі не менше 25 % їх статутного капіталу.
Втратило чинність рішення ДКЦПФР від 02.11.06 р. № 1227, яке встановлювало особливості такої діяльності.

Рішення НКЦПФР від 06.08.13 р. № 1414 набирає чинності з 01.01.14 р.


Новини за темою:

Активи інституційних інвесторів: КУА з новими обов’язками

Депозитарне зберігання активів інституційних інвесторів

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!