Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Нові нюанси сплати пенсійного збору при купівлі валюти

April 16, 2014

В доповнення до листа від 04.04.14 р. № 29-113/14630 Нацбанк надав нові особливості сплати збору на обов`язкове державне пенсійне страхування.
Безготівкова купівля іноземної валюти.
Збір сплачується під час здійснення кожної операції з купівлі іноземної валюти.
При купівлі іноземної валюти у клієнта за вказаним ним у заяві курсом з метою продажу цієї іноземної валюти іншому клієнту за іншим курсом, що відрізняється від вказаного у заяві, уповноважений банк зобов`язаний сплачувати збір на обов`язкове державне пенсійне страхування у розмірі 0,5 % від суми коштів в гривнях, що була витрачена на купівлю іноземної валюти у клієнта, незалежно від того, яким чином відбувається відображення цієї операції в бухгалтерському обліку.
Готівкова купівля іноземної валюти.
У квитанції за формою № 377-К сума сплаченого збору зазначається лише у разі купівлі фізичною особою - резидентом готівкової іноземної валюти.
Під час здійснення зворотного обміну невикористаних готівкових гривень на готівкову іноземну валюту фізособою - нерезидентом не сплачується.
Під час купівлі у фізособи залишку іноземної валюти, який менший, ніж номінальна вартість мінімальної банкноти, що перебуває в обігу, банки, фінансові установи сплачують збір на обов`язкове державне пенсійне страхування.

Лист НБУ від 11.04.14 р. № 29-113/16065.


Новини за темою:

Пенсійний збір з операцій купівлі інвалюти: хто сплачує?

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!