Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Нові межові знаки для встановлення меж земельної ділянки

August 19, 2013

Внесено зміни до Інструкції про встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) та їх закріплення межовими знаками.
Встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) здійснюється на підставі розробленої та затвердженої технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), технічної документації із землеустрою щодо поділу та об`єднання земельних ділянок або проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки.
Для закріплення меж земельної ділянки на вибір замовника використовуються 3 (раніше – 1) види межових знаків:
- конструкція, яка складається з 4 деталей;
- металева труба діаметром 3-7 см висотою 80-100 см з привареною у верхній частині металевою пластиною для написів;
- дерев`яний стовп діаметром не менше 10 см висотою не менше 100 см з хрестовиною у нижній частині та верхньою основою 15х15 см і висотою 20 см, у верхній частині – виріз для написів.
Кожний межовий знак має номер, що складається з 14 (раніше – 10) символів та наноситься виконавцем на межовий знак фарбою, що не змивається.
Крім того, визначено, що межові знаки не встановлюються у поворотних точках меж земельних ділянок, які надані для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування лінійних об`єктів: споруд опорних конструкцій повітряних ліній електропередачі, радіорелейних ліній та ліній зв`язку.
Організацію постачання межових знаків 1 виду територіальним органам Держземагентства забезпечує визначене Держземагентством на конкурсних засадах держпідприємство, що належить до сфери його управління. Межові знаки 2 та 3 видів виготовляються замовниками або виконавцями самостійно.

Наказ Мінагрополітики від 03.07.13 р. № 405 набуде чинності з дня офіційного опублікування (готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 23.08.13 р. № 62).


Новини за темою:

За дані у Земельному кадастрі не будемо платити?

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!