Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Нотаріусам лінь підключатися до ЄДР?

September 6, 2013

Мін’юст роз’яснив питання щодо витребовування нотаріусами від юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців при вчиненні нотаріальних дій витягів з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (далі – ЄДР).
Нотаріус зобов`язаний ознайомитися з установчими документами юридичної особи, інформацією про неї, що міститься в ЄДР, і перевірити, чи відповідає нотаріальна дія, яка вчиняється, обсягу її цивільної правоздатності та дієздатності.
При цьому, відомості, які містяться в ЄДР, є відкритими і загальнодоступними, за винятком реєстраційних номерів облікових карток платників податків, відомостей про відкриття та закриття рахунків, накладення та зняття арештів на рахунки та майно. На сьогодні нотаріусам забезпечено безкоштовний доступ до відомостей ЄДР через офіційний веб-сайт Укрдержреєстру шляхом пошуку та перегляду інформації про юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців.
Оскільки підключення та надання доступу нотаріусів до ЄДР законодавством не визначено як обов`язкове, його здійснення залежить лише від бажання нотаріусів мати такий доступ шляхом укладення відповідного договору.

Лист Мін’юсту від 08.08.13 р. № 8303-0-2613/13.1.


Новини за темою:

Повноваження нотаріусів у сфері держреєстрації прав на нерухоме майно розширяться

Доступ нотаріусів та держвиконавців до реєстрів Мін’юсту

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!