Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

НБУ скасовує вимогу щодо формування частини обов’язкових резервів на окремому рахунку

August 14, 2014

Починаючи з 19.08.14 р., банки формуватимуть і зберігатимуть увесь обсяг обов’язкових резервів на власному кореспондентському рахунку в Нацбанку.
Наразі діє норма, відповідно до якої на окремому рахунку в Нацбанку зберігаються кошти в розмірі 20 % від суми обов’язкових резервів, що сформовані за попередній звітний період резервування, а на кореспондентському рахунку банку в Нацбанку формується та зберігається залишок суми обов’язкових резервів, сформованих згідно з установленими нормативами на відповідний період.
Ухвалення зазначеного рішення додасть банкам істотної гнучкості в управлінні власною ліквідністю – в їх оперативному розпорядженні опиняться додаткові кошти загальним обсягом близько 7 млрд. грн.
Крім цього, також передбачено скасування преференційного порядку формування обов’язкових резервів за коштами, залученими в російських рублях, який передбачав застосування нульової ставки резервування. Наразі потреба в такому стимулюванні не є актуальною, унаслідок чого формування обов’язкових резервів за коштами, залученими в російських рублях, відбуватиметься з використанням тих самих нормативів, що і за коштами в будь-якій іншій іноземній валюті.

Постанова НБУ від 08.08.14 р. № 480 набуде чинності з 19.08.14 р.

Новини за темою:
Банки приведуть свої статутні капітали до мінімально встановленого розміру
Банками зупинено здійснення фіноперацій, але вони можуть працювати за допомогою мобільного зв’язку
Коли при готівкових розрахунках діє 150-тисячне обмеження?
Банки можуть реструктуризувати кредити кримських переселенців

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!