Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

НБУ про розрахунки юросіб з суб’єктами Криму

December 18, 2014

Внесено зміни до постанови НБУ від 03.11.14 р. № 699 "Про застосування окремих норм валютного законодавства під час режиму тимчасової окупації на території вільної економічної зони "Крим"".

Зазначено, що фізособа, яка є внутрішньо переміщеною особою і отримала передбачену законодавством України довідку, яка засвідчує її проживання на материковій частині України, є резидентом України. Для цілей ідентифікації внутрішньо переміщеної особи місцем її проживання на території України є адреса житла, зазначена у довідці.

Також передбачено, що розрахунки між юридичними особами (фізичними особами-підприємцями), які зареєстровані на материковій території України, та суб`єктами Криму за поточними торговельними операціями здійснюються в іноземній валюті та/або гривні.

Крім того, документи, рішення, видані органами Російської Федерації і незаконними органами, створеними на території СЕЗ «Крим», щодо суб`єктів Криму та їх діяльності, є недійсними і не можуть використовуватися банками при проведенні операцій суб`єктів Криму, здійснення заходів валютного контролю та фінансового моніторингу.

Постанова НБУ від 16.12.14 р. № 810 набуде чинності з 19.12.14 р.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!