Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Податкова накладна з помилками: вихід чи безвихідь?

August 18, 2014

Податкова накладна, що містить помилкові показники, не вважається податковим документом, але виключенню з Єдиного реєстру не підлягає.
Платник податку має право повторно зареєструвати таку податкову накладну в Єдиному реєстрі податкових накладних із зазначенням у ній правильних показників. Зазначена податкова накладна підлягає відображенню у деклараціях контрагентів.
В той же час наявність в Єдиному реєстрі податкової накладної з помилками спричиняє розбіжності між даними Єдиного реєстру та реєстру виданих податкових накладних платника податку – продавця. Ці розбіжності є податковою інформацією, що свідчить про можливі порушення платником податків податкового законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи. Якщо платник податків не надасть пояснення щодо суті таких розбіжностей та документальні підтвердження своїх пояснень на обов’язковий письмовий запит контролюючого органу протягом 10 робочих днів з дня отримання запиту, це є однією з обставин, за наявності якої здійснюється документальна позапланова перевірка платника податку.
За матеріалами офіційного порталу Міндоходів у Тернопільській області.

Новини за темою:
Порядок заповнення заголовної частини ПН при постачанні неплатнику ПДВ
У яких випадках податкова накладна вважається заповненою з порушенням
Як заповнюються графи 5 і 6 податкової накладної у разі часткового постачання послуг?
Складання податкових накладних філією
Бажаєте зменшити ризик виникнення помилок? Всі подробиці актуальних тем в унікальній серії практичних керівництв! Поспішайте придбати!
Як виправити помилку у реєстрі виданих та отриманих податкових накладних?

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!