Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Податкова накладна з 30.01.15 р. та зміни у її заповненні

February 3, 2015

Відповідно до п. 3 наказу Мінфіну від 23.01.15 р. № 13 внесено зміну до форми податкової накладної, що діяла з 01.01.15 р. (виключено слова «і включені до реєстру виданих та отриманих податкових накладних»).

Нова форма починає застосовуватись з 30.01.15 р.

Змінами, внесеними до Порядку заповнення податкової накладної, зокрема, визначено порядок заповнення податкової накладної, складеної на суму перевищення собівартості самостійно виготовлених товарів/послуг над фактичною ціною їх постачання. Так, у графі 3 (номенклатура товарів/послуг постачальника (продавця)) такої податкової накладної також зазначається «перевищення собівартості самостійно виготовлених товарів/послуг, указаних у податковій накладній № _______» (зазначається порядковий номер податкової накладної, складеної на суму постачання цих товарів/послуг, визначену, виходячи з їх фактичної ціни (договірної вартості). Така податкова накладна реєструються в Єдиному реєстрі податкових накладних та не видається отримувачу (покупцю) товарів/послуг. У верхній лівій частині такої податкової накладної робиться відповідна помітка "X" та зазначається тип причини: 17.

Крім того, уточнено, що постачальник (продавець) товарів/послуг складає розрахунок коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної (далі - розрахунок коригування) у разі здійснення коригування сум податкових зобов`язань, а також у випадку виправлення помилок, допущених при складанні податкової накладної, не пов`язаних із зміною суми компенсації вартості товарів/послуг.

У разі складання розрахунку коригування з метою виправлення помилок, допущених при складанні податкової накладної, не пов`язаних із зміною суми компенсації вартості товарів/послуг, в розрахунку коригування зазначаються виправлені дані.

Не допускається виправлення даних щодо дати складання податкової накладної та її порядкового номера.

Розрахунки коригування, що складаються до усіх податкових накладних, які були складені до 01 лютого 2015 року, підлягають реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних постачальником (продавцем).

Також установлено, що платники податку, які постачають електричну енергію, складають податкові накладні щодекадно на суму коштів, що надійшли в рахунок оплати за таку електричну енергію на їх поточні рахунки протягом відповідної декади. В останній день місяця такі платники податку складають податкові накладні / розрахунки коригування за результатами остаточного розрахунку зі споживачами електричної енергії з урахуванням поставленої електричної енергії та отриманих коштів протягом такого місяця.
Наказ Мінфіну від 23.01.14 р. № 13 набув чинності з 30.01.14 р. («Офіційний вісник України» від 30.01.15 р. № 6).

Новини за темою:

Нова ПДВ-звітність зі звіту за лютий 2015 року: перше знайомство

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!