Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Чи можна орендувати частину земельної ділянки?

April 17, 2013

Держземагентство роз’яснило, що неможливо надати в оренду або передати у власність (викуп) земельну ділянку для обслуговування вбудованого приміщення в нежитловій багатоповерховій будівлі. Причиною цього є неможливість виділення приміщення будинку як окремої будівлі та надання йому окремої адреси, яка необхідна для визначення місця розташування земділянки, а отже, неможливо створити об`єкт земельних відносин - земельну ділянку. 
Виходом із такої ситуації є укладення договору оренди землі, в якому сторонами (орендарями) виступатимуть кілька осіб. При цьому, орендна плата буде нараховуватися пропорційно тій частині площі будівлі, що перебуває у власності кожного співвласника. 
Крім того, не може орендуватися і частина земельної ділянки, оскільки відповідно до Закону України «Про оренду землі» об`єктом оренди є земельні ділянки, що перебувають у власності громадян, юросіб, комунальній та держвласності. Тому укладання договору оренди землі можливе лише на земельну ділянку із зазначенням у ньому відомостей про об`єкт оренди та відповідно всіх орендарів.

Лист Держземагентства від 03.04.13 р. № 5601/17/11-13.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!