Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Модернізація РРО: як обліковувати витрати?

July 19, 2013

Для виконання вимог Закону від 06.07.95 р. № 265/95-ВР, що стосуються запровадження електронної контрольної стрічки РРО та модемів, підприємство понесло витрати на модернізацію касової техніки та приєднання до неї відповідних модемів. Як відображаються такі витрати при визначенні об’єкта обкладення податком на прибуток?

Дійсно, суб’єкти господарювання, які використовують РРО, що створюють контрольну стрічку у друкованому вигляді, за винятком електронних контрольно-касових реєстраторів, повинні подавати до органів ДПС по дротових або бездротових каналах зв’язку інформацію про обсяг розрахункових операцій, виконаних у готівковій та/або в безготівковій формі, або про обсяг операцій із купівлі-продажу іноземної валюти, яка міститься в їх фіскальній пам’яті (п. 7 ст. 3 Закону № 265). Одним зі шляхів виконання цих вимог є модернізація існуючої касової техніки та приєднання до неї відповідних модемів для передачі звітної інформації. Понесені витрати на таку модернізацію (дообладнання) є не чим іншим, як витратами, пов’язаними з поліпшенням об’єктів основних засобів, які:

– у розмірі, що не перевищує 10 % від сукупної балансової вартості, включаються до складу витрат (п. 146.12 Податкового кодексу, далі – ПК);

– у сумі, що перевищує 10 %, відносяться на збільшення вартості об’єкта поліпшення (п. 146.11 ПК).

Таким чином, витрати, пов’язані з модернізацією РРО, при визначенні об’єкта обкладення податком на прибуток класифікуються як витрати, пов’язані з ремонтом та поліпшенням основних засобів.

За матеріалами «БАЛАНС-АГРО», 2013, № 28.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!