Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Медичне страхування найманих працівників – об`єкт оподаткування військовим збором

September 15, 2014

У разі якщо роботодавець за свій рахунок здійснює внески за страховим полісом добровільного страхування життя (у т. ч. медичного страхування) працівника, що зумовлено умовами трудового договору (контракту) чи передбачено нормами колективного договору, сума такого внеску є складовою заробітної плати такого працівника, і такий дохід оподатковується військовим збором на загальних підставах.

Пояснимо детальніше. Так, відповідно до пп. 1.2 п. 161 підрозд. 10 розд. XX ПК об`єктом оподаткування військовим збором є, зокрема доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв`язку з трудовими відносинами.

Статтею 2 Закону України від 24.03.95 р. № 108/95-ВР «Про працю» визначено структуру заробітної плати: основна і додаткова заробітна плата, інші заохочувальні і компенсаційні виплати.

До інших заохочувальних і компенсаційних виплат належать, зокрема інші грошові і матеріальні виплати, які не передбачені актами чинного законодавства, або які провадяться понад встановлені зазначеними актами норми.

Крім того частиною першою ст. 91 КЗпП передбачено, що підприємства в межах своїх повноважень і за рахунок власних коштів можуть встановлювати додаткові порівняно із законодавством трудові і соціально-побутові пільги для працівників. Однією з таких пільг є витрати підприємств у розмірі страхових внесків на користь працівників, пов`язаних з добровільним страхуванням

За матеріалами Інформаційно-довідкового департаменту Державної фіскальної служби України.

 

Новини за темою:
Коли не стягується військовий збір? 

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!