Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Хто виявлятиме корупцію в органах держаної влади після Нового року?

October 3, 2013

Затверджено Типове положення про уповноважений підрозділ (особу) з питань запобігання та виявлення корупції.
Основними завданнями такого уповноваженого підрозділу є підготовка, забезпечення та контроль за здійсненням заходів щодо запобігання корупції; проведення організаційної та роз`яснювальної роботи із запобігання, виявлення і протидії корупції; проведення перевірки фактів своєчасності подання декларацій про майно, доходи, витрати і зобов`язання фінансового характеру, перевірки таких декларацій на наявність конфлікту інтересів, а також здійснення їх логічного та арифметичного контролю тощо.
Уповноважена особа визначається у разі недоцільності утворення в органі виконавчої влади, на підприємстві, в установі та організації уповноваженого підрозділу з огляду на структуру, чисельність працівників (у т. ч. тих, які є суб`єктами декларування), а також обсяг, характер та складність роботи.
Крім того, внесено зміни до ряду постанов КМУ, якими регулюються питання запобігання та виявлення корупції.
Втратили чинність п. 1 і 3 постанови КМУ від 08.12.09 р. № 1422, якою було затверджено Типове положення про підрозділ органу виконавчої влади з питань запобігання та виявлення корупції.

Постанова КМУ від 04.09.13 р. № 706 набуде чинності з дня опублікування, крім пунктів щодо затвердження типового положення та втрати чинності відповідних норм, які набирають чинності з 01.01.14 р.


Новини за темою:

Мін’юст ознайомить з реєстром корупціонерів на своєму сайті

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!