Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Кримські переселенці отримають усі соцвиплати відповідно до українського законодавства

May 5, 2014

З 27.04.14 р. набув чинності Закон „Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України”.
Цей Закон визначає статус території України, тимчасово окупованої внаслідок збройної агресії Російської Федерації, встановлює особливий правовий режим на цій території, визначає особливості діяльності державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій в умовах цього режиму, додержання та захисту прав і свобод людини і громадянина, а також прав і законних інтересів юридичних осіб.
Зокрема:
- для громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території або переселилися з неї, гарантується право на усі соцвиплати, визначені українським законодавством (на зайнятість, пенсійне забезпечення, загальнообов`язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття, у зв`язку з тимчасовою втратою працездатності, від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності). При цьому виплата пенсій громадянам, які залишилися на окупованій території, буде здійснюватись за умови, якщо вони не отримують пенсію чи інші виплати від органів РФ.
- громадяни України, які звільнилися з роботи та переселилися з тимчасово окупованої території, можуть зареєструватися як безробітні без документів, які підтверджують факт звільнення. Центри зайнятості використовують дані з Держреєстру.
- громадяни України, яким не вдалося звільнитися з роботи, можуть припинити трудові відносини або підтвердити факт припинення таких відносин у судовому порядку за місцем свого перебування. Припинення інших видів зайнятості, у тому числі самозайнятості та підприємницької діяльності, здійснюється за заявним принципом та спрощеною процедурою за місцем перебування.
- громадянам України, які не мають документів, необхідних для надання статусу безробітного (паспорт громадянина України, реєстраційний номер облікової картки платника податків тощо), статус безробітного може надаватися за умови пред`явлення тимчасового посвідчення, що підтверджує особу громадянина України.

Закон України від 15.04.14 р. № 1207-VII набув чинності з 27.04.14 р. („Голос України” від 26.04.14 р. № 83).


Новини за темою:

Відновлення паспортів кримчан, які змушені залишити півострів

Оплату податків за філії в АР Крим можна здійснювати за місцем реєстрації юрособи

Хто реєструватиме зміну місцезнаходження юрособи, яка переїжджає з Криму?

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!