Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як заповнюється Розрахунок частини чистого прибутку (доходу), якщо протягом року змінився процент відрахування?

July 23, 2015

Державні унітарні підприємства та їх об’єднання зобов’язані спрямувати частину чистого прибутку (доходу) до Держбюджету у порядку, визначеному КМУ:
- у розмірі 30 % - державні унітарні підприємства, що є суб’єктами природних монополій, та державні унітарні підприємства, плановий розрахунковий обсяг чистого прибутку яких перевищує 50 мільйонів гривень;
- у розмірі 15 % - інші державні унітарні підприємства.
Частина чистого прибутку (доходу), що підлягає сплаті до державного бюджету, визначається державними унітарними підприємствами та їх об’єднаннями відповідно до форми Розрахунку частини чистого прибутку (доходу), що підлягає сплаті до державного бюджету державними унітарними підприємствами та їх об’єднаннями (далі – Розрахунок).
У рядку 07 Розрахунку відображається частина чистого прибутку (доходу), що відраховується до державного бюджету у звітному періоді. У рядку 08 Розрахунку - частина чистого прибутку (доходу), нарахована за попередній звітний період поточного року. Частина чистого прибутку (доходу), що підлягає сплаті, відображається без врахування суми частини чистого прибутку (доходу), нарахованої за попередній звітний період поточного року (рядок 09 Розрахунку).
Розрахунок подається державними унітарними підприємствами та їх об’єднаннями до контролюючих органів наростаючим підсумком за квартал, півріччя, три квартали та рік у терміни, передбачені для квартальної звітності.
Отже, державні унітарні підприємства та їх об’єднання у разі зміни протягом року розміру відрахувань частини чистого прибутку (доходу) відображають у рядку 07 Розрахунку суму відрахувань за ставкою, що діє у звітному періоді, а у рядку 08 Розрахунку – суму частини чистого (доходу) прибутку за ставкою, що діяла у попередньому звітному періоді.

За матеріалами ІДД ЗІР (102.08.02).

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!