Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як укласти договір про надання реєстру власників іменних ЦП?

October 7, 2013

Затверджено Вимоги до договору про надання реєстру власників іменних цінних паперів.
Договір про надання реєстру власників іменних ЦП укладається між емітентом та визначеною ним особою, якою може бути Центральний депозитарій або депозитарна установа (далі – визначена особа). Причому, такий договір може не укладатися між емітентом та Центральним депозитарієм, якщо визначеною особою обрано Центральний депозитарій, а умови та порядок надання реєстру передбачені у договорі про обслуговування випусків ЦП.
Договором можуть бути обумовлені додаткові послуги при проведенні загальних зборів АТ, зокрема, виконання функції реєстраційної або лічильної комісії, здійснення для емітента підготовки та надання йому довідково-аналітичних матеріалів, що характеризують ринок ЦП, консультування з питань обліку та/або обігу ЦП, чи інші послуги щодо ЦП, випущених емітентом, а у випадку, якщо визначеною особою є депозитарна установа, - також послуги щодо управління його рахунком у Центральному депозитарії.
У договорі має міститися інформація щодо вартості послуг визначеної особи або вказівка на те, що емітент погоджується з тарифами, встановленими визначеною особою на момент укладення договору. Крім того, має бути передбачено, що спори щодо зазначених тарифів вирішуються в судовому порядку.

Рішення НКЦПФР від 15.08.13 р. № 1518 набуло чинності з 04.10.13 р. («Офіційний вісник України» від 04.10.13 р. № 74).


Новини за темою:

Вимоги до договорів про кореспондентські відносини та про обслуговування емісії ЦП

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!