Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як стати законним волонтером АТО

November 28, 2014

Затверджено Порядок формування та ведення Реєстру волонтерів.

Встановлено, що для включення до Реєстру фізособа - благодійник подає до ДФС особисто, поштою або через уповноважену особу:

- заяву про включення/внесення змін до Реєстру волонтерів антитерористичної операції за формою № 1-РО з позначкою «Включення до реєстру»;

- оригінал і копію документа, що засвідчує реєстрацію у Держреєстрі фізосіб - платників податків, або сторінок паспорта з даними про реєстраційний номер облікової картки платника податків або сторінок паспорта з відміткою про право здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта;

- довідку про відкриття/закриття рахунку фізособою за формою № 4-РО, який призначений для здійснення благодійної діяльності (крім рахунків, які були закриті до 21.11.13 р.).

При подачі документів фізособа пред`являє паспорт, а у разі направлення документів поштою - надає його копію. Іноземці та особи без громадянства додатково пред`являють документ, що підтверджує законність перебування на території України.

У заяві вказується категорія (категорії) фізосіб, на користь яких надається благодійна допомога.

Крім того, дата початку діяльності фізособи в якості волонтера АТО не може бути раніше 21.11.13 р. Про це також повинно бути вказано у заяві. Якщо рахунки для благодійної діяльності відкриті після 21.11.13 р., то дата початку здійснення діяльності в якості волонтера АТО не може бути раніше дати відкриття рахунку з найменшою датою.

Датою включення фізособи - благодійника до Реєстру є дата внесення відповідного запису до Реєстру.

Протягом одного робочого дня, наступного за днем отримання заяви, орган ДФС повідомляє фізособу - благодійника про результати розгляду заяви. У разі включення фізособи до Реєстру, у листі зазначаються відповідні дані про волонтера, а у разі повернення документів на доопрацювання вказується причина повернення.

Наказ Мінфіну від 30.10.14 р. № 1089 набуде чинності з дня опублікування.

Новини за темою:

Для звільнення благодійної допомоги від ПДФО необхідно підтвердити її цільове використання.

Чи може неприбуткова організація перерахувати благодійну допомогу на картки волонтерів?

Оподаткування допомоги учасникам АТО: відповіді на актуальні питання.

Благодійна допомога учасникам АТО звільнена від оподаткування.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!