Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як погодити з Держфінмоніторингом термін подання інформації на запит?

August 16, 2013

Затверджено Порядок погодження із Держфінмоніторингом суб`єктами первинного фінансового моніторингу термінів подання запитуваної інформації.
Цей порядок встановлює процедуру погодження суб`єктами первинного фінмоніторингу (далі – суб’єкти), крім спеціально визначених, з Держфінмоніторингом терміну подання запитуваної інформації у разі неможливості забезпечити ними дотримання строків, встановлених п. 9, 10 ч. 2 ст. 6 Закону «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму», з об`єктивних причин, з урахуванням обсягу інформації, що запитується.
Об`єктивними причинами вважаються обставини, що не дають можливості суб`єктам забезпечити дотримання установлених строків для подання інформації на запит Держфінмоніторингу, зокрема: значний обсяг інформації, що запитується, необхідність копіювання або сканування значної кількості документів, одержання даних з архівів, подання інформації в письмовій формі тощо.
У разі виникнення таких обставин суб’єкт повинен подати до Держфінмоніторингу заяву у день одержання ним запиту, але не пізніше 14 години наступного робочого дня з дня його одержання. Розгляд заяв та прийняття рішень за його результатами здійснюється до закінчення наступного робочого дня з дня одержання запиту суб`єктом. При цьому, Держфінмоніторинг має направити до суб`єкта витяг з Реєстру розгляду заяв про збільшення терміну подання запитуваної інформації Держфінмоніторингу, в якому зазначаються результати прийнятого ним рішення.
Втратив чинність наказ Держфінмоніторингу від 13.08.10 р. № 136, яким затверджувався діючий порядок такого погодження.

Наказ Мінфіну від 12.07.13 р. № 641 набуде чинності з дня офіційного опублікування (готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 23.08.13 р. № 62).


Новини за темою:

Нове положення про фінмоніторинг

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!