Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як підприємцю зменшити суму авансових платежів?

August 21, 2013

Відповідно до ПК авансові платежі з ПДФО розраховуються підприємцем самостійно, але не менш як 100 % річної суми податку з оподатковуваного доходу за минулий рік, та сплачуються до бюджету по 25 % щокварталу (до 15 березня, до 15 травня, до 15 серпня і до 15 листопада).
Міндоходів нагадує, що фізичні особи-підприємці, які працюють на загальній системі оподаткування, мають право зменшувати суму авансових платежів з ПДФО всередині року, якщо не вийдуть на запланований рівень доходу.
Зокрема, у разі зменшення суми отриманого доходу за попередній календарний квартал поточного року більш ніж на 20 % порівняно з розрахунковою очікуваною сумою доходу на такий квартал, платник податку має право зменшити суму авансового платежу, що підлягає сплаті у встановлений строк, пропорційно до зменшення суми зазначеного доходу. Для цього фізособа-підприємець до настання строку сплати такого авансового платежу подає до територіального органу Міндоходів заяву у довільній формі з розрахунком зменшення суми авансового платежу та коротким поясненням обставин, що призвели до зменшення суми отриманого доходу.

За матеріалами офіційного веб-порталу Міндоходів.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!