Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як сплачувати ПДВ за спецрежимною декларацією за лютий?

March 20, 2015

За результатами діяльності в лютому 2015 року сільгосппідприємство отримало суму ПДВ, яка підлягає сплаті на спецрахунок (заповнено рядки 25 та 25.2 спецрежимної декларації з ПДВ). Як та в який термін слід сплатити таку суму?
Нагадаємо, що починаючи зі звітного періоду – лютого 2015 року запроваджується другий етап електронного адміністрування ПДВ. У зв’язку з цим суми ПДВ, зазначені в податкових деклараціях із цього податку, тепер перераховуються до бюджету та/або на спеціальний рахунок з електронного рахунка платника податку.
З електронних рахунків кошти перераховуватимуться до бюджету та/або на спеціальні рахунки Казначейством. Здійснюватиметься таке перерахування на підставі реєстрів, які подаватиме Казначейству ДФС.
У разі недостатності коштів на електронному рахунку платника податку для сплати до бюджету узгоджених податкових зобов’язань та/або для перерахування на спеціальний рахунок:
- платник податку у строки, установлені ПК для самостійної сплати податкових зобов’язань, перераховує на електронний рахунок необхідні кошти із власного поточного рахунка;
- Казначейство перераховує кошти в межах їх залишку на такому рахунку. При цьому залишок узгоджених податкових зобов’язань платника ПДВ, не сплачений до бюджету та/або на спеціальний рахунок, обліковується Казначейством до їх виконання в повному обсязі.
Нагадаємо, що сума податкового зобов’язання, зазначена в податковій декларації, має бути сплачена протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку, передбаченого для подання такої декларації.
Отже, суму ПДВ, задекларовану за спецрежимною декларацією за лютий 2015 року, сільгосппідприємство повинне сплатити на електронний рахунок, з якого Казначейство перерахує її на спецрахунок. Сплатити кошти на електронний рахунок слід не пізніше 30.03.15 р. Цей же термін установлено також для перерахування коштів Казначейством на спецрахунок сільгосппідприємства.
Якщо за звітний період сільгосппідприємство задекларувало суму до сплати і за загальною декларацією з ПДВ, то таку суму також слід сплатити на електронний рахунок у вищезазначені строки. Адже у першу чергу кошти з електронного рахунка перераховуються до бюджету, а після розрахунку з бюджетом у повному обсязі – на спеціальний рахунок платника ПДВ.
Суму ПДВ, задекларовану по загальный та по спецрежимній деклараціях з ПДВ можна перерахувати на електронний рахунок як єдиним платіжним дорученням, так і окремими.

За матеріалами журналу „БАЛАНС-АГРО” від 23.03.15 р. № 12.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!