Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як переселенцям із зони АТО зареєструвати права на нерухомість?

August 22, 2014

2 липня 2014 року було прийнято постанову КМУ «Питання державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, яке розташоване на тимчасово окупованій території».
Відповідно до положень цієї постанови, державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, внесення змін до записів Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, ведення реєстраційних та облікових справ, вчинення інших реєстраційних дій щодо нерухомого майна, яке розташоване в межах території АР Крим та м. Севастополя, здійснюють органи державної реєстрації прав Херсонської та Запорізької областей відповідно до законодавства України у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно.
Крім того, Державною реєстраційною службою було розроблено проект наказу Мін’юсту «Про тимчасові заходи щодо надання послуг з державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, розташоване в межах територій Луганської та Донецької областей».
Вказаним наказом передбачено, що заяви про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно, розташоване в межах територій Луганської та Донецької областей, можуть подаватися як до будь-якого органу державної реєстрації прав на території області, в межах якої розташоване нерухоме майно, так і до органів державної реєстрації прав Харківської, Полтавської, Дніпропетровської, Запорізької, Житомирської, Сумської та Чернігівської областей.

За матеріалами офіційного сайту Держреєстру.

Новини за темою:
Хто здійснює реєстрацію речових прав на нерухомість у Кримському регіоні
Нові можливості подання заяв про держреєстрації прав на нерухомість

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!