Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як Міндоходів обліковуватиме нових платників ЄСВ

September 30, 2013

Затверджено Порядок обліку платників єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування. 
Встановлено, що взяття на облік платників ЄСВ, на яких поширюється дія Закону від 15.05.03 р. № 755 «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців», здійснюється органом доходів і зборів за місцезнаходженням чи місцем проживання на підставі відомостей з реєстраційної картки, наданих державним реєстратором згідно із Законом № 755, не пізніше наступного робочого дня з дня отримання зазначених відомостей органом доходів і зборів.
У день отримання відомостей з реєстраційної картки, наданих державним реєстратором згідно із Законом № 755, орган доходів і зборів направляє відомості про юросіб (їх відокремлених підрозділів) та фізосіб-підприємців до ФСС від нещасних випадків, який відносить до класу професійного ризику виробництва юридичну особу (її відокремлений підрозділ) або фізичну особу – підприємця.
Органи доходів і зборів передають дані про взяття на облік платників єдиного внеску Пенсійному фонду та фондам загальнообов’язкового державного соціального страхування в порядку взаємного обміну інформацією.
Добровільна реєстрація платників ЄСВ, на яких не поширюється дія Закону № 755, здійснюється на підставі заяви про взяття на облік платником єдиного внеску за формою № 1–ЄСВ.

Наказ Міндоходів від 09.09.13 р. № 458 набуде чинності з дня офіційного опублікування. Готується до опублікування у «Офіційному віснику України» від 01.10.13 р. № 73.

Спецвипуск «БАЛАНСу» про адміністрування ЄСВ з 01.10.13 р. виходить з друку наступного тижня.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!