Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як Міндоходів буде адмініструвати ЄСВ?

August 13, 2013

На офіційному веб-порталі Міндоходів в підрозділі «Проекти регуляторних актів» розділу «Регуляторна політика» розміщено проект наказу «Про затвердження Порядку обліку платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та Положення про реєстр страхувальників» (далі – Проект наказу), а також аналіз регуляторного впливу цього акту. 
Проект наказу розроблений у зв’язку з прийняттям Закону від 04.07.13 р. № 406-VII, яким внесено зміни до Закону від 08.07.10 р. № 2464-VI в частині передачі функцій щодо адміністрування ЄСВ та ведення реєстру страхувальників Міністерству доходів і зборів України.
Проектом наказу визначено:
– механізм взяття на облік, внесення змін до облікових даних та зняття з обліку в органах доходів і зборів платників ЄСВ;
– організацію ведення реєстру страхувальників з метою забезпечення обліку платників ЄСВ, їх ідентифікації, накопичення, зберігання та автоматизованої обробки інформації про платників ЄСВ, порядок надання інформації з реєстру страхувальників суб’єктам інформаційних відносин;
форми документів, які подаються юридичними та фізичними особами для взяття/зняття з обліку в органах доходів і зборів.
Зауваження та пропозиції до Проекту наказу від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються протягом одного місяця на адресу розробника: поштову – 04655, МПС, м. Київ – 53, Львівська площа, буд. 8, Міністерство доходів і зборів України, Департамент розвитку ІТ, електронних сервісів та обліку платників й електронну – oblik@sts.gov.ua, а також на поштову адресу Державної служби України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва – 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, буд. 9/11.
Обговорення проекту  проводиться у рубриці «Консультації з громадськістю» на урядовому веб-сайті «Громадянське суспільство і влада»
(http://civic.kmu.gov.ua/consult_mvc_kmu/consult/poll/projects).


Новини за темою:

Визначені повноваження органів доходів та зборів у сфері адміністрування ЄСВ

Нарешті визначилися з територіальними органами Міндоходів

Міндоходів отримало ЄСВ, за ПФУ залишилась персоніфікація

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!