Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як державна виконавча служба буде отримувати відомості про юросіб та ФОП

December 26, 2013

Відповідно до Законів України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" та "Про виконавче провадження" затверджено Порядок надання органам державної виконавчої служби даних в електронному вигляді з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців. Зокрема, органи державної виконавчої служби звільняються від плати за одержання на їх запит даних в електронному вигляді, якщо такий запит подається у зв`язку із здійсненням ними повноважень, визначених законом. Доступ користувачів до Єдиного державного реєстру забезпечується технічним адміністратором через Реєстраційний портал. Для організації надання доступу користувачам до Єдиного державного реєстру відповідальна особа органу:
- забезпечує реєстрацію користувачів на Реєстраційному порталі;
- направляє на поштову адресу технічного адміністратора повідомлення про надання користувачам доступу до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, оформлене на бланку органу за підписом керівника або особи, яка виконує його обов`язки.
Технічний адміністратор протягом п`яти робочих днів з дня отримання повідомлення надає користувачу доступ до Єдиного державного реєстру у разі відсутності підстав для відмови, а також протягом трьох робочих днів з дня надання такого доступу надсилає на електронну пошту, вказану користувачем при реєстрації на Реєстраційному порталі, інструкцію з формування витягу.

Наказ Мін’юсту від 09.12.13 р. № 2599/5 набирає чинності з дня офіційного опублікування, а Порядок почне діяти через п`ять місяців.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!