Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як розраховуватимуть трансфертні ринкові діапазони цін та рентабельності?

October 24, 2013

Затверджено Порядок розрахунку та застосування ринкового діапазону цін і ринкового діапазону рентабельності для цілей трансфертного ціноутворення.
Для визначення ринкового діапазону цін використовується вибірка цін зіставних операцій, впорядкована за зростанням. Кожному значенню вибірки, починаючи з мінімального, присвоюється порядковий номер. Якщо вибірка містить два і більше однакових значення, до неї включаються всі такі значення. При цьому, до вибірки не включається ціна контрольованої операції.
Для визначення ринкового діапазону рентабельності з урахуванням пп. 39.3.2.5-39.3.2.10 п. 39.3 ст. 39 ПК визначається вибірка показників рентабельності зіставних операцій, впорядкована за зростанням та сформована аналогічно вибірці цін зіставних операцій. До даної вибірки не включається показник рентабельності контрольованої операції.
Також визначено, як розраховується мінімальне та максимальне значення таких ринкових діапазонів.
З метою забезпечення достовірності значень вибірки цін та вибірки показників рентабельності зіставних операцій платники податків та Міндоходів здійснюють коригування комерційних та/або фінансових умов та/або результатів таких операцій на підставі результатів аналізу їх елементів, визначених пп. 39.2.2.4 п. 39.2 ст. 39 ПК.

Постанова КМУ від 17.10.13 р. № 763 набуде чинності з дня опублікування.
Детальний коментар до даної постанови читайте в «БАЛАНС» № 87, який вийде з друку 31.10.13 р.


Новини за темою:

Трансфертний діапазон цін: ± 5 %

Замість звичайних цін пропонується використовувати справедливу ринкову ціну

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!