Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Змінюються правила паркування ТЗ та встановлення відповідальності за їх порушення

May 30, 2014

Верховна Рада ухвалила у цілому законопроект № 2499, яким визначено органи, які уповноважені розглядати справи про адміністративні правопорушення у випадках порушення вимог до розміщення, обладнання і функціонування майданчиків для паркування транспортних засобів (адміністративні комісії при виконавчих комітетах сільських, селищних, міських рад; виконавчі комітети сільських, селищних, міських рад).
Зокрема, КУпАП доповнено статтею, згідно з якою "несплата водієм транспортного засобу вартості послуг з користування майданчиками для платного паркування, обладнаними паркувальними автоматами або автоматичними в’їзними та виїзними терміналами, тягне за собою накладення штрафу від восьми до дванадцяти НМДГ (від 136 грн. до 340 грн.).
Паркування транспортних засобів на місцях, призначених для безоплатного паркування транспортних засобів, особами, які не мають відповідних пільг, тягне за собою накладення штрафу на водіїв ТЗ від п`ятнадцяти до вісімнадцяти НМДГ (від 155 грн. до 306 грн.).
Також визначено, що "порушення посадовими особами суб`єктів господарювання, які утримують майданчики для паркування транспортних засобів, визначених правилами паркування транспортних засобів вимог щодо розміщення та функціонування майданчиків для паркування тягне за собою накладення штрафу від двадцяти до тридцяти НМДГ (від 340 грн. до 510 грн.).

За матеріалами офіційного веб-порталу ВР України.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!