Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Зміни у розрахунку пенсії військовослужбовцям

June 4, 2014

Внесено зміни до Порядку обчислення вислуги років, призначення та виплати пенсій і грошової допомоги особам офіцерського складу, прапорщикам, мічманам, військовослужбовцям надстрокової служби та військової служби за контрактом, особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ та членам їхніх сімей, затвердженого постановою КМУ від 17.07.92 р. № 393.

Зокрема встановлено, що пенсії обчислюються з розміру грошового забезпечення, з якого було сплачено єдиний внесок на загальнообов`язкове державне соціальне страхування, а до 01.01.11 р. - страхові внески на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування з урахуванням щомісячних додаткових видів грошового забезпечення, розмір яких визначається за 24 останні календарні місяці служби підряд перед звільненням. Середня сума щомісячних додаткових видів грошового забезпечення та премії визначається шляхом ділення загальної суми цих видів грошового забезпечення за 24 останні календарні місяці служби підряд перед звільненням на 24.

Для осіб, які звільнені із служби у 2008 році та пізніше або які померли (загинули) в зазначений період і на час звільнення (смерті) мають менш як 24 календарні місяці служби, середньомісячна сума щомісячних додаткових видів грошового забезпечення та премії визначається шляхом ділення загальної суми таких видів грошового забезпечення за останні фактичні місяці служби підряд перед звільненням (смертю) починаючи з січня 2008 р. на кількість таких місяців.


Постанова КМУ від 30.04.14 р. № 155
набуде чинності з дня опублікування.

Нагадаємо, постановою КМУ від 25.03.14 р. № 112 було встановлено, що для зазначених розрахунків враховувались 60 календарних місяців.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!