Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Зміни в порядку визначення чистої вартості активів ПФ

August 22, 2013

Відповідно до Закону «Про недержавне пенсійне забезпечення» затверджено зміни до Положення про порядок визначення чистої вартості активів недержавного пенсійного фонду (відкритого, корпоративного, професійного), зокрема, змінено його назву на Положення про порядок визначення чистої вартості активів пенсійного фонду (далі – ПФ).
Відтепер це положення застосовується при оцінці чистої вартості активів Накопичувального ПФ, недержавного ПФ, недержавного ПФ-суб`єкта другого рівня пенсійної системи.
Встановлено, що дебіторська заборгованість, за якою прострочено термін погашення, протягом строку позовної давності оцінюється з урахуванням таких понижувальних коефіцієнтів:
- за перший рік прострочення – 0,75;
- за другий рік прострочення – 0,5;
- за третій рік прострочення – 0,25;
- після закінчення строку позовної давності – 0.
Раніше така заборгованість оцінювалася за оцінною вартістю, яка розраховується шляхом щорічної уцінки балансової вартості, що існувала до початку уцінки, із застосуванням коефіцієнту 0,25.
Особа, що здійснює діяльність з управління активами недержавного ПФ, а також КУА Накопичувального ПФ та КУА недержавного ПФ - суб`єкта другого рівня складають та подають до НКЦПФР інформацію щодо складу, структури та вартості активів ПФ окремо по кожному ПФ, активи якого знаходяться в її управлінні, у строки та у складі, встановлені НКЦПФР окремим нормативним актом. При цьому виключено додаток 1, який визначав структуру інформації про вартість активів  ПФ.

Рішення НКЦПФР від 09.07.13 р. № 1187 набуде чинності з 01.10.13 р. («Офіційний вісник України» від 20.08.13 р. № 61).

Новини за темою:

Новий порядок заміни особи, яка управляє активами ПФ

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!