Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Зміни порядку здійснення габаритно-вагового контролю ТЗ

June 7, 2013

Внесено зміни до постанов КМУ від 18.01.01 р. № 30 «Про проїзд великогабаритних та великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами, вулицями та залізничними переїздами» і від 27.06.07 р. № 879 «Про заходи щодо збереження автомобільних доріг загального користування». 
Зокрема, встановлено, що габаритно-ваговий контроль транспортних засобів на автомобільних дорогах загального користування здійснюється Укртрансінспекцією, її територіальними органами та відповідними підрозділами МВС, що забезпечують безпеку дорожнього руху. Раніше відповідальність за проведення такого контролю покладалася на уповноважені Укравтодором дорожні підприємства та організації разом з відповідними підрозділами МВС. 
За результатами точного габаритно-вагового контролю, який здійснюється виключно в пунктах такого контролю, визначається належність транспортного засобу до великовагових та/або великогабаритних. 
При цьому, у разі відмови водія транспортного засобу від проходження такого контролю посадові особи та/або працівники Укртрансінспекції або її територіальних органів складають акт за формою, встановленою Мінінфраструктури, з оперативним повідомленням відповідного підрозділу МВС, що забезпечує безпеку дорожнього руху.

Постанова КМУ від 20.05.13 р. № 385 набула чинності з 06.06.13 р. («Урядовий кур’єр» від 06.06.13 р. № 100).



Новини за темою:

Пункт сервісу тахографів повинен відповідати визначеним вимогам

Нагадуємо перелік документів, необхідних водієві автомобіля

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!