Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Змінено порядок передачі документів на нерухоме майно

June 16, 2014

Внесено зміни до Порядку передачі документів у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, затвердженого наказом Мін’юсту від 20.01.12 р. № 111/5.

Тепер держреєстратору не потрібно засвідчувати підписом, скріпляти печаткою та залишати в обліковій справі копії переданих документів. Натомість він  із оригіналів поданих заявником для проведення державної реєстрації прав документів та копій документів, які пред`являються для державної реєстрації прав, повинен виготовити їх електронні копії шляхом сканування та розмістити у відповідному розділі Держреєстру речових прав на нерухоме майно (крім документів, які були ним видані або оформлені під час проведення реєстраційних дій).

Також Порядок доповнено нормою, відповідно до якої, у зв`язку зі зміною адміністративно-територіального поділу, визначення меж населених пунктів орган держреєстрації прав, який діяв на відповідній території, протягом місяця повинен передати реєстраційні справи до органу держреєстрації прав, який згідно з проведеними змінами адміністративно-територіального поділу або меж населених пунктів діє на відповідній території.

Передача справ здійснюється за актом приймання-передачі, який підписується керівниками органу держреєстрації прав, що передає, та органу, що приймає реєстраційні справи.

Наказ Мін’юсту від 28.05.14 р. № 838/5 набуде чинності з дня опублікування. Готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 20.06.14 р. № 47.

 

Новини за темою:

Оподаткування спадщини. Порада експерта редакції.

Спрощена держреєстрація прав на сільгоспземлі.

Нова вимога до заповнення заяв щодо реєстрації нерухомого майна.

Зміни до законодавства, що діють із червня 2014 року.

Нотаріуси отримали право видавати витяг з Держреєстру нерухомості.

Для оформлення правовстановлюючих документів на землю не будуть потрібні документи на будинок.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!