Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Держава компенсує громадянам частину вартості електрокотла

September 17, 2014

В країні триває робота з провадження заходів, спрямованих на зменшення об’єму споживання газу. Уряд виділив 50 млн. грн. на відшкодування тіла кредиту отриманого в уповноваженого банку («Ощадбанк») на закупівлю електротеплогенеруючих  установок або твердопаливних котлів для фізичних осіб та власників приватних домоволодінь.

Проект постанови Кабміну, яка визначить порядок такого відшкодування, вже розроблено і найближчим часом його розгляне Уряд.

Проектом передбачено наступну схему: фізична особа отримує кредит в Ощадбанку, який, в свою чергу, формує реєстр позичальників та подає до Держенергоефективності. А вже Держенергоефективності  адресно відшкодовуватиме позичальнику до 20 % тіла кредиту, але не більше 5 тис. грн.

Також підготовлено ще один проект урядової постанови, яка передбачає безкоштовне підключення споживачів електричної енергії для цілей переведення на електроопалення замість використання газових котлів. Паралельно енергопостачальні компанії прокладатимуть необхідні потужності електрокабелів та модернізуватимуть трансформаторні підстанції за рахунок своїх інвестиційних фондів, передбачених на модернізацію.

Процес переходу на електроопалення буде проходити поступово і паралельно, як планується,  із заміною електротехнічного обладнання  на більш потужніше.

За матеріалами офіційного сайту Мінрегіону та ЖКГ.

 

Новини за темою:

Уряд затвердив порядок вжиття надзвичайних заходів в електроенергетиці

З 1 жовтня затвердять середньозважений тариф на тепло та компенсуватимуть різницю в тарифах

Уряд заохочує споживачів до встановлення електроопалювальних установок замість газових

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!