Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Держфінмоніторинг повідомить Мінекономрозвитку про діяльність товарних бірж

May 29, 2013

Затверджено порядок обміну інформацією між Держфінмоніторингом і Мінекономрозвитку для підвищення ефективності здійснення нагляду за додержанням суб`єктами первинного фінансового моніторингу вимог законодавства з питань запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму. 
Суб`єктами первинного фінмоніторингу, нагляд за якими здійснює Мінекономрозвитку, є товарні та інші біржі, що проводять фінансові операції з товарами. Держфінмоніторинг надає Мінекономрозвитку інформацію щодо ефективності заходів, що вживаються такими суб’єктами:

  • статистичні дані щодо фінансових операцій, що підлягають фінмоніторингу, які отримані від суб`єктів;
  • статистичні дані щодо помилок, допущених суб`єктами при поданні інформації про фінансові операції;
  • інформацію про стан обліку суб`єктів у Держфінмоніторингу;
  • інформацію про виявлені факти, що можуть свідчити про порушення суб`єктами вимог законодавства у сфері фінмоніторингу;
  • інформацію щодо складених Держфінмоніторингом протоколів про адміністративні правопорушення, вчинені посадовими особами суб`єктів, та результатів їх розгляду;
  • відомості про аналіз Держфінмоніторингом методів та фінансових схем легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансування тероризму.

Спільний наказ Мінфіну та Мінекономрозвитку від 19.04.13 р. № 487/413набуде чинності з дня опублікування (готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 04.06.13 р. № 39).



Новини за темою:

Переказ грошей – під наглядом фінмоніторингу

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!