Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Фінансова звітність за П(С)БО та МСФЗ – на одному крізному числовому прикладі

January 27, 2014

Шановні колеги!

Попереду здача статистичної та фінансової звітності за минулий рік. На найважливіші запитання за цією темою «БАЛАНС» відповість в одному з найближчих номерів. Але вже зараз рекомендую вам придбати наше практичне керівництво, яке вийшло друком:
- «Річна фінансова звітність: рекомендації щодо складання» (№ 24 за 2013 рік);
- «МСФЗ: трансформація звітності на крізному прикладі» (№ 1 за 2014 рік).
У них зібрані всі необхідні дані для успішного складання та здачі фінансової звітності.

У ПК, 2013, № 24 ми детально і системно розповіли про заповнення всіх форм звітності для підприємств, що застосовують П(С)БО. Для наочності взяли конкретні числові дані (джерело – журнал господарських операцій, оборотно-сальдові відомості, розшифровки та інші аналітичні дані з бухгалтерського обліку) і на їх підставі заповнили звітні форми: Баланс, Звіт про фінансові результати, Звіт про рух грошових коштів, Звіт про власний капітал, Примітки до річної звітності.  Зразки заповнення наводяться. А малі підприємства знайдуть для себе вичерпну інформацію про порядок складання фінансової звітності за спрощеними формами.

У ПК 2014, № 1 консультації, підготовлені провідними фахівцями-практиками в галузі бухгалтерського обліку, присвячені премудростям складання фінансової звітності за МСФЗ. Ви дізнаєтеся, як підприємству адаптувати бухгалтерський облік для переходу з П(С)БО на МСФЗ, як обліковувати активи, капітал і зобов`язання за МСФЗ, як самостійно провести процедуру трансформації фінзвітності.

Але найголовніше: дані для числового прикладу в ПК, 2014, № 1, який наочно показує, як  провести коригування в бухобліку для переходу на МСФЗ та скласти перший звіт за МСФЗ,  ми взяли ті самі, що й використовували в ПК, 2013, № 24 для складання фінзвітності за П(С)БО. Це означає, що ви зможете зіставити звітність, відразу побачити відмінності в  оцінках статей звітності і вам буде набагато простіше зрозуміти суть трансформації.

Стане в нагоді це практичне керівництво і протягом року: ви завжди зможете «підглянути», чи правильно відображаєте господарські операції в бухгалтерському обліку, чи на тих рахунках обліковуєте доходи виходячи з їх місця у звітних фінансових формах. 

Такий підхід убереже вас від помилок і вимушеного їх виправлення заднім числом перед складанням звіту за квартал або рік. А отже, точно заощадить ваш час і нерви.

Користуйтеся нашими рекомендаціями, щоб вести облік легко і без помилок, заповнювати звітність точно і здавати швидко!

З повагою,

Ольга ЦЕЛУЙКО, головний редактор

tseluiko.o@balance.ua

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!